Ha a hangszereimnek baja lesz, nekem végem!

A költözködés nem leányálom. Sőt, egyenesen rémálom! Túl sokszor volt már benne részem életem folyamán különböző okokból, és egyáltalán nem kedvelem. A pakolásnál állandóan elkeveredett néhány holmim, és bizonyos tárgyak törése is átlagos eseménynek számított ezen alkalmakkor. Legjobban a hangszereimet féltettem, hiszen én nem szimplán szeretek zenélni, hanem ez a hobbim, és egyben a bevételi forrásom is.

A hányinger kerülgetett az idegességtől, amikor a hegedűim szállítására került sor. Igen, több is van, hiszen az idők folyamán a régi hangszereim is megőriztem. Bár már nem azon játszom, melyen megtanultam zenélni, számomra óriási eszmei értékkel bír.

A hangszereim féltése nem csak erre az egy alkalomra korlátozódott. Mindig is tartottam tőle, hogy esetleg ellopják, vagy a lakásban történik olyan esemény, mely kárt okoz bennük.
A minap az egyik barátommal erről beszélgettem, és feltette a kérdést: miért nem kötök egy olyan lakásbiztosítást, mely ezekre az eszközökre is védelmet nyújt.
Elgondolkodtatott, hiszen ez nem is rossz ötlet! Javasolta, hogy a PannonSafe oldalán nézzek szét. Állítása szerint itt minden érdemi információt megtalálok, és még meg is tudom kötni a biztosítást, ha szeretném.

Aznap este fel is mentem a weboldalra. Tetszett, hogy átlátható, könnyedén megtaláltam minden infót, ami a cégre vonatkozik. Kicsit el is szégyelltem magam, hogy még nem hallottam róla annak ellenére, hogy több, mint 20 éve jelen vannak a piacon, és a számok alapján a biztosítási szakma egyik meghatározó alakjává váltak az évek során. Kiemelkedően széles kapcsolati rendszerük van, melynek köszönhetően lakásbiztosítások mellett kötelező biztosítással, nyugdíjbiztosítással, cascoval, utasbiztosítással, és számos egyéb termékkel kapcsolatban is segítséget nyújtanak az ügyfeleik számára.

A biztosítók számomra mindig idegenek voltak, de leginkább azért, mert nem rendelkeztem kellő információval. A PannonSafe oldalán mindenről részletes leírást olvashattam, ami magabiztosabbá, tájékozottabbá tett ebben a témában. Végre egy cég, ahol az értékteremtés és az ügyfelek elégedettsége a legfőbb cél!

Belevetettem magam a lakásbiztosítások témájába. Már az meglepett, hogy milyen széles körű kiegészítő biztosításokat lehet hozzá kérni! Például a gépjármű assistance vagy a háziállat biztosítás számomra mindig luxusszolgáltatásnak számított, pedig egy egyszerű lakásbiztosítás része is lehet.
Itt tudtam meg például azt is, hogy nem csak saját tulajdonú ingatlanra köthetek biztosítást. Ez sok esetben hasznos, hiszen rengeteg káresemény nem csak az épületet, hanem a benne lévő ingóságokat is károsítja, és valljuk be, az legalább akkora pénzbeli veszteség, mint az építmény kára. Sőt, ha albérletben vagyunk, a minket érintő kár az ingóságokban keletkezik…

Rátértem az online kalkulátorra. Nagyon tetszett, hogy létezik ilyen, ugyanis egyesen gyűlölöm, amikor valami intézménybe kell elmászkálnom és hosszú sorokat kivárnom, hogy elintézhessek egy néhány perces dolgot. Az online felület rendkívül kényelmes, és a legjobb, hogy kárbejelentésre is van lehetőség az oldalon, szóval a későbbiekben ilyen esetben sem fog megenni az ideg a sorban állás következtében.

A kalkulátor rendkívül könnyen kezelhető. Az első lépésekben össze tudjuk válogatni, milyen fedezeteket szeretnék a lakásbiztosításomba. Ezek nyilván befolyásolják az biztosítás árát, azonban közel sem olyan mértékben, hogy valami fontosat érdemes legyen kihagyni belőle. Ennek megfelelően minden fontos elemet beletettem, nem spóroltam ki semmit.
Ezek után csupán a lakásom paramétereit kellett beírni, és már ki is dobta a lehetséges ajánlatokat. Természetesen mind az elképzelésemnek megfelelő volt, szóval az ár alapján döntöttem végül. Hozzátenném, hogy nem volt könnyű döntés, ugyanis kirívóan magas árú lakásbiztosítás nem is szerepelt a listán. Mind kiváló ár-érték aránnyal rendelkezett.

Azóta sem bántam meg, hogy itt kötöttem lakásbiztosítást. Nyugodtabban alszom, hiszen az értékeim biztonságban vannak. A PannonSafe-fel elégedett vagyok, azóta már az autóm biztosítása is náluk van!

lakásbiztosítás